Athletic Champ | algemene informatie
11
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
algemene informatie
1. Atletiekecht
De competitie zal ten allen tijde atletiek blijven! Dat betekent dat het lopen, springen en werpen centraal staan in het programma. Ook de essentie uit de atletieksport: sneller, hoger en verder moet behouden blijven, en een prestatie moet meetbaar en inzichtelijk gemaakt kunnen worden.
2. Succesbeleving
Plezier staat voorop! Kinderen nemen in eerste instantie deel aan de atletieksport omdat ze het leuk vinden of omdat hun vriendje of vriendinnetje de sport beoefent. Er wordt dan ook voor gezorgd dat deze motivatoren in ‘Athletics Champs’ terugkomen. Iedereen blijft meedoen, niemand is af.
3. Teams
Om recht te doen aan het beoefenen van de sport ‘met je vriendje of vriendinnetje’ wordt de sport in de pupillenjaren als teamsport aangeboden. Iedere deelnemer levert een individuele bijdrage aan het team, en beoefent zijn of haar onderdelen individueel, maar het doel is om ook als team zo goed mogelijk te presteren.
4. Veelzijdig
Lopen, springen en werpen worden in diverse situaties aangeboden, met als doel de pupillen optimaal voor te bereiden op de juniorenperiode waarin de atletieksport uiteengezet wordt in de specifieke onderdelen. Alle atleten nemen deel aan alle onderdelen om zodoende een brede, veelzijdige basis te leggen. Alle onderdelen kennen een methodische opbouw van diverse vormen, die aansluiten bij de ontwikkelingsmogelijkheden en rekening houdt met de beperkingen van de kinderen.
OVER ATHLETICS CHAMP
Sinds enkele jaren wordt vanuit de Atletiekunie gewerkt aan een nieuwe opzet voor pupillenwedstrijden. Het doel is om de belangstelling voor de pupillenatletiek en de aantrekkelijkheid van de pupillenatletiek, zeker voor de deelnemers te vergroten.

Meer info atletiekunie

CONTACT ONS
Gebruik het webformulier voor algemene vragen over Athletics Champs in regio 3.
Voor wedstrijd gerelateerde vragen bij een vereninging stuur dan een mail naar het mailadres achamps•vereningsnaam.nl voor informatie over de “betreffende competitiewedstrijd
ONZE NIEUWSBRIEF
[contact-form-7 id=”15422″ html_class=”cf7_custom_style_1″]

Designed with ❤ by alice_dodson